Calculaties & offertes

Razendsnelle calculaties en gedetailleerde offertes

Op zoek naar een snel en gebruiksvriendelijk calculatieprogramma? Met Build-Software creëer je gedetailleerde offertes in slechts enkele muisklikken.

Verminder het risico op vergissingen

De calculatiemodule van Build-Software blinkt uit in flexibiliteit en snelheid. Als gebruiker bepaal je zelf of je je calculaties eenvoudig of juist heel gedetailleerd maakt. Door formules, parameters en geprogrammeerde berekeningen met ingebouwde voorwaarden te gebruiken, vereenvoudig je je werk en verminder je het risico op vergissingen.

Maak uitgebreid gebruik van bibliotheken, meetstaten en eerdere calculaties

Je bent ook volledig vrij in de opbouw van je bibliotheken en kan er meerdere naast elkaar gebruiken. Zo maak je je berekeningen helemaal op maat van elk project. Verder worden je calculaties vereenvoudigd door meetstaten in te lezen, meegeleverde standaardbestekken te benutten of voorgaande begrotingen opnieuw te gebruiken.

Kies zelf de calculatiemethode

Build-Software stelt je in staat om de kostprijsberekening volgens meerdere methodes om te zetten naar een verkoopprijsberekening. De inherente verkoopprijs op elk artikel zal onmiddellijk een verkooprijs op offerte opleveren. Als je die wil overrulen op basis van de marge per kostensoort, dan past de verkoopprijs zich aan per artikel binnen de groep van kostensoorten. Je kan de marges ook uitgebreider opdelen en de break-even per kostensoort bepalen. Ten slotte heb je de mogelijkheid om indirecte kosten, zoals voor werfinrichting, in de calculatie te definiëren en geheel of in fracties toe te kennen aan de directe posten.

Giet je offertes in de huisstijl van je bedrijf

Zodra je je calculaties hebt afgerond, giet je ze in aangepaste offertes. Build-Software biedt bijvoorbeeld specifieke sjablonen voor aanbestedingen of de privésector. Bovendien kan je de sjablonen snel en eenvoudig afstemmen op de huisstijl van je bouwbedrijf. Het statusbeheer van de calculatie stelt je in staat om de juiste evolutie van de offertevorming te volgen. Via het versiebeheer kan je de evolutie van de onderhandelde voorwaarden duidelijk opvolgen en archiveren.

Ontdek de oneindige
mogelijkheden van
Build-Software